1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü-Nevşehir Valisi Savaş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Savaş mesajında, 1 Mayıs'ın emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olarak bütün dünyada 1886 yılından bu yana kutlandığını anımsatarak, Türkiye'nin kalkınmasında ve ekonominin güçlenmesinde önemli rol oynayan emekçilerin bugünü bayram havasında kutlamaları için 1 Mayıs gününün "Emek ve Dayanışma Günü" olarak tatil kabul edildiğini bildirdi.

Bu bayramın hayatlarını, en zorlu çalışma koşullarında dahi alın teri ve emek düşüncesinden sapmayan ve ödün vermeyen isimsiz kahramanların bayramı olduğunu kaydeden Savaş, "Emek, insan yaşamında yer alan en yüce değerlerin başında gelir. Üretim faktörleri içinde yeri en geç doldurulan, en değerlisi emektir. Emeğin yegane kaynağı olan insan da tüm evrendeki en değerli varlıktır" dedi.

Reklam
Reklam

Çok uzun yıllar süren zorlu mücadelelere rağmen işçi sınıfının onurla verdikleri emek ve hak mücadelesini kararlılıkla sürdürerek haklarını elde etme konusunda önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Savaş, mesajına şöyle devam etti:

"İşçi ve işverenlerin birlikte oluşturduğu karşılıklı özveri, diyalog ve işbirliği sayesinde ülkenin son yıllarda ekonomik ve sosyal kalkınma alanında önemli başarılar sağlamışlardır. 1 Mayıs geçmişten geleceğe uzanan medeniyet çizgimizi daha da belirginleştirecek ve yarınlarımızın daha yaşanılır olmasına katkı sunacaktır. Ülkelerin gelişmesinde ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçi kardeşlerimizin hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen, toplumun her kesiminde üreten, geliştiren ve hizmete sunan işçi, memur tüm çalışanların emeklerinin değerini ifade etmek amacı ile kutladıkları 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor, 1 Mayıs'ların ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk ve dayanışma havası içerisinde kutlanmasını diliyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: