1 Mayıs İşçi Bayramı

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "1 Mayıs'ın çatışma ve gerginlik sarmalından kurtarılmasını sağlayan, koltuklarına...

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "1 Mayıs'ın çatışma ve gerginlik sarmalından kurtarılmasını sağlayan, koltuklarına kurulmuş gerginlikten ve çatışmalardan beslenmeye çalışan muhalefetin aksine işçi kardeşlerimiz olmuştur" derken, Malatya Milletvekili Cemal Akın ise yayınladığı mesajda, "Her zaman emekçilerimizin yanında olduk" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, işçilerin bayramını kutlayan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Sendikalar, demokrasinin, demokratik ortamın ürünü olan kuruluşlardır. Ortam demokratikleştiği zaman sendikal faaliyet gelişmiş, yaygınlaşmış ve hızlanmıştır. Hükümetimiz, sivil toplumun önünü açmayı, sivil inisiyatifin demokratik süreçlere katılmasını her zaman önemsemiş; çalışma hayatının standartlarını yükselten birçok yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiştir. Yasal düzenlemelerin getirdiği olumlu hava, çalışma hayatına da yansımıştır" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Yıllardır Türkiye'de kavga, şiddet ve korkuyla anılan 1 Mayıslar, artık AK Partiyle birlikte 'Emek ve Dayanışma Günü' adı altında, ekmek, barış, hak ve onur mücadelesi olarak kutlanmaktadır" diyen Çalık, "1 Mayıs'ın çatışma ve gerginlik sarmalından kurtarılmasını sağlayan, koltuklarına kurulmuş gerginlikten ve çatışmalardan beslenmeye çalışan muhalefetin aksine; işçi kardeşlerimiz olmuştur" şeklinde açıklamasını tamamladı.

Bu arada AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Cemal Akın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akın, "Emekçiler, bu toplumun en muteber kesimlerindendir ve büyük takdiri hak etmektedirler. Bizler hükümet olarak, bugüne kadar bu şuurla görev yaptık, her zaman emekçilerimizin yanında olduk. Bundan sonra da bu şuurla hareket edeceğiz. Bu duygularla Emek ve Dayanışma Günü'nün ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyerek, hemşerilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum" ifadelerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: