1 Mayıs İşçi Bayramı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye olarak MESKİ dahil bin 500'e yakın işçiye bu...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, belediye olarak MESKİ dahil bin 500'e yakın işçiye bu yıl yüzde 12 zam yaptıklarını söyledi.

Özcan, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, genel anlamda işçi kesiminin Türk ekonomisinin büyük bir yükünü sırtladığını, ancak zor şartlar altında emek veren işçilerin hak ettikleri sosyal hayat seviyesine tam olarak ulaşamamasının üzücü olduğunu belirtti. Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak MESKİ dahil bin 500'e yakın işçiye bu yıl yüzde 12 zam yaptıklarını da kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde bu yıl memurlara halen ne kadar zam yapılacağının belli olmadığını, diğer büyükşehir belediyelerinin çoğunda ise işçilere yüzde 10'u aşmayan zamlar yapıldığını hatırlatan Özcan, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak işçilerimize tüm şartlarımızı zorlayarak yüzde 12 zam yaptık. Öte yandan bu yıl başka bir uygulamayı daha hayata geçirerek zammın yanı sıra, tabanı düşük olan işçilerimizin taban ücretlerinde de artış yaptık. Böylece en düşük maaş alan işçiye yüzde 25'in üzerinde zam yapmış olduk. Yapmış olduğumuz zamla bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan evli ve 2 çocuklu bir işçinin aldığı en düşük maaş net olarak 2.200 liraya yükselmiştir. Tüm bunları yaparken, işçilerimizin sosyal haklardan doğan alacaklarını da zamanında ödemeye çalışıyoruz. Günümüz Türkiye'sinin ekonomik şartlarında bu ücret bile çok az, ancak yönetim olarak bizler işçimize elimizden gelen en üst düzeyde destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye'de işsizliğin başlı başına bir sorun olmasının yanı sıra, işçi olmanın da maalesef sorun olmaya başladığını ifade eden Özcan, "Türkiye genelinde görev yapan işçilerin ücret ve sosyal hak olarak Avrupa'daki meslektaşları ile aynı seviyeye gelmesi için merkezi hükümetin önemli reformlar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Daha güzel ve müreffeh bir Türkiye özlemi ile tüm işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Bayramı'nı en içten dileklerle kutluyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: