1 Mayıs’ı Halay Çekerek Kutladılar

Siirt'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK İŞ) ile Kamu...

Siirt'te, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK İŞ) ile Kamu emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde, davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı.

Siirt’te Belediye-İş Sendikası Başkanı Halit Akınay, 1 Mayıs’ın emek ve dayanışma günü olduğunu söyledi. Akınay, "Belediye-İş Sendikası olarak1 Mayıs'ı kutluyoruz. Öncelikle yeni süreci yüreğimizle destekliyor ve ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz. 1 Mayıs’ın bu dönemde kitlesel olarak bir araya gelerek kutlayacak olmamız sürece yapılacak katkıdır. Tüm emekçilerin bayramını kutluyor, dünya kardeşliği için barış getirmesini diliyorum" dedi. Belediye-İş Sendika binası önünde toplanan kalabalık Güres Caddesi’nden geçerek etkinliğin yapıldığı Siirt Üniversitesi önündeki boş alana geçti. Siirt Üniversitesi’nden bir grup öğrenci de işçilere destek vererek 1 Mayıs’ı kutladı.

Reklam
Reklam

Etkinlik, güvenlik önlemlerinin alındığı alanda çekilen halay ve söylenen şarkılarla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: