1 Mayıs'ta kapanan yollar açıldı mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kapanan yollar açıldı mı? Kapalı yollar ne zaman açılıyor? İstanbul'da gün boyu Hacıosman metrosunun bir kısmı, miting alanlarına çıkan yollar kapalıydı. İstanbul'da 1 Mayıs nedeniyle kapanan yollar ve metrolar bu akşam tekrar kullanıma açılacak.

1 Mayıs'ta kapalı olan yollar açılmak üzere. Taksim'de kutlamalara yine izin verilmedi ve Taksime çıkan tüm yollar ve toplu ulaşım araçlarının durakları kapatıldı. Hacıosman metrosunun Taksim, Osmanbey, Şişhane durakları bugün sabah saatlerinden itibaren kapalı tutuldu. Taksime çıkan tüm yollar, Bakırköy - İncirli'de miting alanıyla dolaylı olan tüm yollar kapatıldı ve diğer bağlantılı yollar ise aksatmalı olarak çalıştırıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Bakırköy Pazarı'ndaki programın sonlara yaklaşmasıyla birlikte kortejler alandan ayrılmaya, partiler ise toplu halde alandan çıkmaya başladılar. 1 Mayıs günü kapalı olan yolların içerisinde Bakırköy'deki belirli güzergahlar da bulunuyordu, yolların resmi açılış tarihi saat 17.00 olsa da alandan ayrılanlar nedeniyle Bakırköye civarındaki yollar, kalabalık nedeniyle biraz daha aksayabilir.

Reklam
Reklam

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrılarıyla kutlamalar bugün saat 14.00 civarında başladı. Miting alanında çeşitli marşlar çalındı. Kitleler de halay çekerek şarkılara eşlik etti. Yoğunluk nedeniyle bir saat geç başlayan programda, katılımcıların alandaki yerini almasının ardından 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

1 Mayıs'ta kapatılan metro ve yollar açıldı mı?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kapanan yollar, aşamalı olarak açıldığı bildiriliyor. Polislerin, özellikle Taksim ve çevresindeki mesaileri devam ediyor. Bölgedeki çoğu giriş-çıkışlar polis kontrolüyle yürütülüp, üst aramaları da yapılıyor. Valiliğin açıklamasına göre, Hacıosman metrosu güzergahındaki Taksim, Osmanbey ve Şişhane duraklarının açılma tarihi saat 17.00 idi. Bu durakların açılmaya başlandığı ve araç trafiğinin de yavaş yavaş akmaya başladığı bildirildi.