"1 Mayıs'ta provokasyonlara gelmeyin"

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, 1 Mayıs kutlamalarında güvenlik güçlerine ve kutlamalara katılacak sivil toplum örgütlerine büyük görev düştüğünü belirterek, vatandaşları illegal örgütlerin provokasyonlarına gelmemeleri konusunda uyardı.

Haftalık bilgilendirme toplantısında, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çalışanların düşüncelerini, isteklerini ve mesajlarını 1 Mayıs vesilesiyle dile getirmelerinin en doğal hakları olduğunu vurgulayan Çalışkan, "Bu çerçevede kutlamalara katılacak sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir. Bunların en başında güvenlik güçleriyle koordinasyon halinde hareket etmek, mülki amirin izin verdiği güzergah içinde faaliyetleri organize etmek, olayları provoke edebilecek kişilere müsamaha etmemek ve provokasyonlara karşı katılımcıları uyarmak gelmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Bütün vatandaşlardan illegal örgütlerin provokasyonlarına gelmemelerini, onların çirkin emellerine alet olmamalarını istediklerini kaydeden Çalışkan, kutlamaların güven içinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını söyledi.