1 milyon dolarlık soru

Türkiye'de de izlenme rekorları kıran 'Kim 500 Bin İster' yarışmasının Amerika'da yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster' adlı versiyonunda bir yarışmacı tam 1 milyon dolar kazandı.

Amerika'da, 1 milyon dolarlık sorunun cevabını bilmesine rağmen son joker hakkını kullanarak babasını telefonda aratan yarışmacı, babasına; "Baba bir milyon dolar kazanmak için senin yardımına ihtiyacım yok, sadece kazanacağımı haber vermek için aradım' diyince salonda bir alkış tufanı koptu.

14 soruyu doğru cevaplayarak 500 bin dolar kazanan John Carpenter adlı yarışmacı, 15. son soruyu cevaplayamazsa tam 468 bin dolar kaybedecekti. Bunu riske alarak son soruyu isteyen Carpenter, 'Hangisi Amerikan Başkanın yeraldığı televizyon dizisi 'Laugh-In'dir 'sorusunun cevabını bilmesine rağmen ekranları başındaki milyonlarca Amerikalıya ve stüdyodaki izleyecilere bir sürpriz yaptı. Soru için son joker hakkını kullanarak babası Tom Carpenter'e bağlanmak isteyen John Carpenter, telefonunun diğer ucundaki babasına soruyu okumak yerine, "Baba bir milyon dolar kazanmak için senin yardımına ihtiyacım yok, sadece kazanacağımı haber vermek için aradım' diyince salonda bir alkış tufanı koptu. Bağlantı sonrası hiç tereddüt etmeden Richard Nixon cevabını veren John Carpenter'in bu kararlı cevabına sunucu da fazla direnmedi ve 1 milyon dolarlık anonsu yaparak yarışmacıyı kutladı. 1 milyon dolar kazanan yarışmacı ve eşi büyük sevinç yaşarken salonda konfeti yağmuru yaşandı ve alkı tufanı koptu.

Reklam
Reklam