1 Nisan Anaokulu'nda Aile Eğitimi Seminerleri Devam Ediyor

Gölbaşı 1 Nisan Anaokulu'nda, öğrencilerin eğitimi kadar aile eğitimine de önem veriliyor. 1 Nisan Anaokulu...

Gölbaşı 1 Nisan Anaokulu'nda, öğrencilerin eğitimi kadar aile eğitimine de önem veriliyor. 1 Nisan Anaokulu Rehber Öğretmeni Ahmet Küçük tarafından, ‘Anne-Baba Tutumları’ konulu seminer verildi.

Ahmet Küçük düzenlediği seminerde; aşırı baskıcı ve otoriter tutum, gevşek anne-baba tutumu, dengesiz ve kararsız tutum, ilgisiz ve duyarsız anne ve baba tutumu, demokratik tutum ve bu tutumlardan çocuğun kişilik gelişimine etkileri konusunda velileri bilinçlendirdi. Katılımın ve ilginin yoğun olduğu seminerde, veliler de kafalarına takılan soruları sordu. Küçük, gerekli açıklamaları yaparak velilere şu önerilerde bulundu:

Reklam
Reklam

"Çocuğunuzun başarılarını övün fakat aşırıya kaçmayın. Merakını gidermek için yeterli kapasiteye sahip olduğu konusunda çocuğu teşvik edin. Çocuğunuzun eğitiminde öyle bir çizgide durun ki çocuğunuz hem her an sizi yanında hissederek destek bulsun, hem de sizi hiç görmeyerek kendini özgür hissetsin. Çocuğunuzun gelişimine göre yerine getirilmesi gereken davranışların çocuğunuz tarafından gerçekleştirilmesine izin verin."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz