1 Senede 91 Bin 800 Adet Mavi Kapak Topladı

Arabanlı 45 yaşındaki Eyüp Cömert, geçen yıl Ramazan ayında ilçenin cadde ve sokaklarında toplamaya başladığı...

Arabanlı 45 yaşındaki Eyüp Cömert, geçen yıl Ramazan ayında ilçenin cadde ve sokaklarında toplamaya başladığı mavi kapaklardan 91 bin 800 adet biriktirdi. Cömert, topladığı mavi kapaklarla tekerlekli sandalye alıp bir engelliye hediye etmek istiyor.

İlçede bulunan engellilere destekte bulunmak için mavi kapak toplamaya karar verdiğini belirten Eyüp Cömert, “Araban ilçesi Akbudak Caddesi’nde çaycılık yapıyorum. Geçen yıl Ramazan ayında kapak toplamaya başladım. İşimden arta kalan zamanımı ilçenin tüm cadde ve sokaklarında, okul kantinlerinde, lokanta önlerinde mavi kapak toplamakla geçiriyorum. Amacım topladığım mavi kapaklarla ilçedeki engellilere tekerlekli sandalye almak. Aylardan beri ilçenin tüm cadde ve sokaklarında bu güne kadar yüz kilo yani 91 bin 800 adet mavi kapak topladım” dedi.

Reklam
Reklam

Alacağı tekerlekli sandalyeyi ilçede bulunan herhangi bir engelli vatandaşa armağan edeceğini söyleyen Cömert, “Engellileri görünce çok üzülüyorum. Onların da bir zamanlar bizim gibi sağlam olduğunu düşünüyorum ve üzülüyorum. Onların da bizim gibi gezip, tozup eğlenmesini istiyorum. Böyle bir kampanya olduğunu duyunca hemen işe koyuldum. Böyle bir iş yaptığımı öğrenen esnaf arkadaşlarım da bana yardımcı oldu. Sadece esnaf değil, mavi kapak toplayarak tekerlikli sandalye alınacağını öğrenen ilk, orta ve lise öğrencileri bile çay ocağıma mavi kapak getirdi. Şimdi destekleyici arıyorum. Eğer bulabilirsem mavi kapakları verip tekerlekli sandalye almak istiyorum. İlgilerin yardımcı olmasını bekliyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: