"1 Şiir 1 Yetim Projesi"

Afrikalı yetimler için "1 Şiir 1 Yetim Projesi" kapsamında hazırlanan "Göklerin Titreyişi" adlı albümün, Bursa galası yapıldı.

Afrikalı yetimler için "1 Şiir 1 Yetim Projesi" kapsamında hazırlanan "Göklerin Titreyişi" adlı albümün, Bursa galası yapıldı. Yağmur Dergisi ve Kimse Yok Mu Derneği organizasyonunda düzenlenen gece, Özel Nilüfer Eğitim Kurumları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü ve Yağmur Dergisi Şairi Ziya Paşa Akyürek, "Ülkemizin tanınmış yorumcularının hazırladığı albüm 100 bin adet basıldı. Yetimlere bağış yapmaya vesile olarak bu CD’leri insanlarımıza sunuyoruz. Hedefimiz; 10 tane yetimhane yaptırmak. Konya, Ankara,Kahramanmaraş, Denizli ve birçok ilde galası olacak. Albümün ilk Anadolu durağı Bursa oldu. İstanbul'da 7 bin CD bağışçılara verilmişti. Bursa'da bu sayı 10 bini buldu" dedi. Alkışlarla sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, "Bütün dünyanın çocuklarına sinesini açmış bu güzide insanları alkışlamaktan başka bir şey gelmez elimizden. Ya da 'gölge etme başka ihsan istemem' en azından faydamız olmasa da zararımız olmamasına özen gösteririz" dedi. Galada sahne alan Dursun Ali Erzincanlı sonuçta bunun bir hizmetin projesi olduğunu belirterek, "Zaten, milletimiz bu konuda hassasiyet içerisinde. Çok fazla da zorlanacağımızı ya da projenin zorlanacağını zannetmiyorum" diye konuştu. Yağmur Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ahmet Gökçe de "Yetimlere el uzatmak sorumluluk sahibi her insanın en önemli vazifelerindendir" ifadesini kullandı. Galanın sonunda Bedirhan Gökçe ve Dursun Ali Erzincanlı'ya Kimse Yok Mu Derneği yöneticileri tarafından plaket sunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: