+1 T Gazete Tasarım Günleri Başlıyor

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek +1 T Gazete Tasarım Günleri, yarın Zaman gazetesi merkez binasında başlıyor....

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek +1 T Gazete Tasarım Günleri, yarın Zaman gazetesi merkez binasında başlıyor.

18-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek seminere başta iletişim ve güzel sanatlar öğrencileri olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından başvurular alındı. www.arti1t.com adresindeki başvuru formunu dolduran adaylardan elemeyi geçen 460 öğrenci, Zaman gazetesi merkez binasında yapılacak seminere davet edildi.

The Guardian gazetesi için tasarladığı web sitesi ve iPad çözümlemesiyle dikkatleri çeken Kreatif Direktör Mark Porter konuyu masaya yatıracak ve ipad gibi tablet ürünler için gazete tasarımının inceliklerini dinleyicilerle paylaşacak.

Reklam
Reklam

İllüstrasyonlarıyla Time, Newsweek, New Yorker, Rolling Stone, New York Times gibi dünyaca ünlü yayınların kapaklarını ve sayfalarını resimleyen Kanadalı sanatçı Anita Kunz ise, +1T çerçevesinde Türkiye'de ikinci kez öğrencilere eğitim verecek.

Dünya genelinde gelişimini tamamlayıp belli bir noktaya gelen ancak Türkiye'de hak ettiği önemi kazanamayan infografik ve interaktif grafik konusunu anlatmak için bu alanın en önde gelen isimlerinden Traveler dergisi Grafik Direktörü John Grimwade ise, konuyu hem teorik ders anlatımıyla açıklayacak hem de atölye çalışmasıyla pratiğe dökecek.

Newsweek, Esquire ve Reader's Digest gibi pek çok dergiye yaptığı tasarımlarla adından söz ettiren ünlü tasarımcı Roger Black ise, son gelişmeler ışığında tasarımda gelinen noktayı öğrencilere aktaracak.

Fotoğraf dünyasının ustaları Gael Turine ve Joachim Ladefoged da, hem portfolyo değerlendirecek hem de fotoğrafın olmazsa olmazlarını dinleyicilere anlatacak.

'TÜRK MEDYASININ ÖNDE GELEN İSİMLERİ DE +1 T'DE

Reklam
Reklam

Yurt dışından gazetecilerin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sektör temsilcileri de bilgi ve birikimlerini gazete tasarımına ilgi duyan gençlerle paylaşacak. İşte seminerde eğitim verecek isimler: "Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Gazeteci Cüneyt Özdemir, Karikatürist Salih Memecan, Grafik Tasarımcı Bülent Erkmen, MSGSÜ Grafik Bölümü Başkanı Prof. Ayşegül İzer, Tasarımcı Savaş Çevik, Tasarımcı Ali Gürevin, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni Fevzi Yazıcı, Yazar M.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: