1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Demre'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Demre'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Demre Çayağzı Limanı'nda düzenlenen kutlamalara Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Bayraktaroğlu, Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin ve vatandaşlar katıldı.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üç tarafı denizle çevrili olduğunu belirterek, denizlerden daha fazla istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Demre'de insanların yaşamının denizle özdeşleştiğini anlatan Karaman, bölgede deniz turizminde olumlu gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Kutlama etkinlikleri kapsamında 50, 100 ve 400 metre yüzme yarışlarının yanı sıra su altında kalarak en uzun mesafe yüzme yarışı da yapıldı. Su altında en uzun mesafe yüzen Adem Küpeli birinciliği elde etti.

Motorlu tekne yarışlarında ise "Uçkun-4" adlı teknenin galibiyet aldığı kutlamalarda, yağlı direkten bayrak alma mücadelesi de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'na renk kattı. 40 yarışmacının katıldığı mücadelede, İbrahim Tupçu beşinci denemesinde başarılı oldu.

Düzenlenen yarışlarda derece elde katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Muhabir: Ahmet Acar / Sefa Karacan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz