1 Ton 206 Kiloluk Boğa 8 Bin 500 Liradan Satışa Sunuldu

Kayseri’de kurban pazar yerinde satışa sunulan 1 ton 206 kiloluk tosun için 8 bin 500...

Kayseri’de kurban pazar yerinde satışa sunulan 1 ton 206 kiloluk tosun için 8 bin 500 lira isteniyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besiciler, bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için kurban pazar yerlerinde hayvanlarını görücüye çıkardı. Besici Selahattin Aydın (65), damızlık olarak elinde tuttuğu 3 yaşındaki boğasını bu sene satılığa çıkardı. 1 ton 206 kilo ağırlığındaki boğa, iri yapısıyla dikkat çekiyor. ‘Pazarın kıralı’ olarak isimlendirilen boğa 8 bin 500 liradan satılmayı bekliyor. 20 yıldır besicilik yapan Selahattin Aydın, boğayı henüz yavru iken Pınarbaşı pazarından aldığını ve 2,5 senelik beslemenin ardından 1 ton 206 kilo ağırlığa ulaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Hayvanı arpa ve fenni yem ile beslediğini anlatan Aydın, “Fiyatını biraz yüksek buldukları için şu ana kadar alıcısı çıkmadı. Ancak satacağıma inanıyorum. Çünkü bu hayvan kesildiğinde en az 500-550 kilo et çıkar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: