1. Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi-Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcısı Tekin:

ÇORUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, "Hedefimiz, ülke sorunlarıyla ilgilenen bir gençliğin ortaya çıkmasıdır" dedi.

ÇORUM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, "Hedefimiz, ülke sorunlarıyla ilgilenen bir gençliğin ortaya çıkmasıdır" dedi.

Tekin, Hitit Üniversitesi öğrenci kulüplerince rektörlük konferans salonunda düzenlenen 1. Ulusal Aktif Öğrenciler Kongresi'nde yaptığı konuşmada, öğrenci kulüplerinin üniversitelere zenginlik kazandırdığını söyledi.

Bakanlık olarak üniversite bünyesinde faaliyet gösteren kulüplere destek verdiklerini vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yetişen herkesin kendi sorunlarının çözümü için öneriler getirmesini istiyoruz. Bu manada bakanlık olarak bu sürece katkı sağlayacak çok sayıda proje yürütmekteyiz. Üniversitelerdeki aktif kulüplerin bakanlığımıza başvurmaları halinde imkanlar ölçüsünde bu kulüplere destek vermeye hazırız. Hedefimiz, ülke sorunlarıyla ilgilenen bir gençliğin ortaya çıkmasıdır."

Reklam
Reklam

-Yeni anayasa çalışmaları-

Tekin, Türkiye'nin başkanlık sistemiyle ilgili ciddi bir tartışma sürecinin içinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin "hükümet sistemleri" probleminin yıllardır tartışıldığını anlattı.

Özellikle istikrarsız hükümetler döneminde Türkiye'nin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Tekin, artık istikrarlı hükümet silsilesinin oluşturulduğunu, bu ivmenin ve büyüme trendinin devam etmesi için istikrarlı hükümet yapısının sürmesinin şart olduğunu dile getirdi.

Yusuf Tekin, 1982 Anayasasının, hazırlandığı günden beri ilk defa değiştirilmeye yakın noktada olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"2011 seçimlerinde, ilk defa parlamentoda grubu bulunan siyasi partiler, bir seçime anayasa alternatifleriyle girdi. Yani 'mevcut anayasayı değiştireceğiz' vaadiyle girdiler, nasıl bir anayasa tasarladıklarına seçim bildirgelerinde yer verdiler. Öyle bir dönemdeyiz ki tüm partiler 2011 seçimlerinden önce nasıl bir anayasa istediklerini deklare ettiler. TBMM'deki 550 milletvekilinin tamamı bu anayasanın değişmesini istiyor. Türkiye ilk defa seçilmiş insanların eliyle bir anayasa metni yapmış olacak."

Reklam
Reklam

Programa, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: İsmail Çimen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz