1. Ulusal İşitme Engelli Okulları Tiyatro Festivali Sona Erdi

Antalya'nın Kepez ilçesi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal İşitme Engelli Okulları Tiyatro Festivali, ‘Yaşar Ne...

Antalya'nın Kepez ilçesi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1. Ulusal İşitme Engelli Okulları Tiyatro Festivali, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.

İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Antalya’dan yüzlerce işitme engelli öğrencinin yer aldığı festival Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bursa Duyum İlköğretim Okulu öğrencileri’nin ‘Şımarık İspanyol Balığı’ oyunu ile başlayan tiyatro festivali, 2. gün İstanbul Yeditepe Özel Meslek Lisesi öğrencileri’nin ‘Kül Kedisi’ 3. gün Eskişehir Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrencileri’nin ‘Orman Kanunu’ adlı tiyatro oyunlarının gösteriminin ardından, son gün Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencilerinin sahneye koydukları ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı tiyatro oyunu ile sona erdi. Organizasyonun son gününde işitme engellilerin tiyatrosunu 500’ün üzerinde kişi izledi.

Reklam
Reklam

Oyunun sonunda, festivale Bursa’dan katılan Duyum İlköğretim Okulu öğrencilerine plaket ve katılım belgelerini takdim eden Kepez Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Eciş, festivalin en küçük tiyatro oyuncusu İsa Çivik’e çiçek verdi.

Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ise festivale Eskişehir’den katılan Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenlerine plaket takdim ederek katılım belgelerini verdi. Mesut Kocagöz, Kepez Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli’ye festival süresince öğrencilerin eğitimine verdiği destekten dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti. Plaket töreni, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Şahin’in, İstanbul Yeditepe Özel Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine plaket ve katılım belgeleri takdimiyle son buldu.

1.Ulusal İşitme Engelli Okullar Tiyatro Festivali final gösterimine, Kepez Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Eciş, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Şahin, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve velilerle birlikte çok sayıda engelli katıldı. 500 kişilik salon, merdiven boşlukları dahil tamamen doldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: