1. Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "1. Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası" düzenlendi.

ERZİNCAN - Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında "1. Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası" düzenlendi. Ergan Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 10 ülkeden 26'sı yabancı 110 sporcu katıldı. Sporcular, belirlenen hedefleri harita ve pusularla en kısa sürede bularak bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele verdi. Şampiyonada, 17 yaş kategorisinde kadınlarda Ayşe Çanakçı, erkeklerde Ali Yiğit, 20 yaş kategorisinde kadınlarda Vaiva Laurutyte, erkeklerde Ardas Zigileus, 21 yaş kategorisinde kadınlarda Magdalema Olsson, erkeklerde Gion Schnyder, 40+ yaş kategorisinde ise kadınlarda Nuriye Uzuncan, erkeklerde Pranas Moockus birinci oldu. Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, yarışlardan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonanın Türkiye ayağının Ergan Dağı'nda ilk defa yapıldığını belirterek, bu organizasyonun Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Oryantiring Antrenörleri Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildiğini söyledi. Oryantiring Antrenörleri Derneği Başkanı Ayhan Çiftçi ise "1. Uluslararası Kayakla Oryantiring Şampiyonası'nı ilk defa Türkiye'de yapmaya karar verdik. Şampiyonaya 26 yabancı, 84 Türk sporcu katılıyor" dedi. Çiftçi, sporcuların bu yarışlarda alacakları puanlara göre, dünya şampiyonasına ve uluslararası yarışmalara katılabildiğini söyledi. İsveçli sporcu Magdalena Olsson da Ergan Dağı'nda arazinin çok iyi olduğunu ve parkuru beğendiğini belirtti. Estonyalı sporcu Daisy Kudre de parkuru teknik olarak çok beğendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: