1. Uluslararası Klarnet Festivali

Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 1. Uluslararası Klarnet Festivali, 3 komşu ülke Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan klarnet virtüözlerinin konseriyle sona erdi.

Edirne Belediyesi'nce düzenlenen 1. Uluslararası Klarnet Festivali, 3 komşu ülke Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan klarnet virtüözlerinin konseriyle sona erdi.

Ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Yunanistan'da "klarnetin büyücüsü" olarak anılan Vassilis Saleas, Bulgaristanlı klarnet sanatçısı İvo Papazov, konsere klarnet sanatçısı Şükrü Tunar'ın anısına Tunar'ın hicaz oyun havasıyla başladılar.

Daha sonra Serkan Çağrı, babası klarnet sanatçısı Fevzi Çağrı ve oğlu 4 yaşındaki Nefes Çağrı ile sahne aldı. Çağrı, babası Fevzi Çağrı'nın Babalar Günü'nü sahnede kutlayadı, birlikte klarnet çaldı.

Reklam
Reklam

Ardından Saleas ve Papazov da sahnede hünerlerini sergiledi.

-Sunucu Erkır, Kırkpınar ağalığına adaylığını açıkladı-

Konser sonunda, Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, adeta Türk, Yunan, Bulgar dostluk günlerinin yaşandığını ifade ederek, Şükrü Tunar'ın kızı Güneş Tunar Erkan, konserin sunuculuğunu yapan Osman Tan Erkır, konseri izleyen Kurtlar Vadisi dizisinde "Polat Alemdar" karakterini canlandıran Necati Şaşmaz ve sahne alan sanatçılara Edirne el sanatlarından Edirnekari yapımı tablo armağan etti.

Bu arada sunucu Erkır, 643. ve 644. Kırkpınar Güreş Ağası Mustafa Altunhan'ın kendisine sponsor olması nedeniyle 652. Tarihi Kırkpınar Güreş Ağalığı için aday olduğunu açıkladı.

Erkır'ın, oyuncu Şaşmaz'a "istersen ortak ağa olalım" teklifini Şaşmaz, geri çevirdi.

Yaklaşık 2,5 saat süren konseri CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlerin yanı sıra bin 500'e yakın Edirneli izledi.

Muhabir: Salih Baran - Hakan Şahin

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz