1. Uluslararası Olympos Maratonu Başladı

Kemer ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Olympos Maratonu, Olympos mevkisinden verilen startla başladı.

Kemer ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Olympos Maratonu, Olympos mevkisinden verilen startla başladı.

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) tarafından organize edilen maraton, Olympos Antik Kenti girişinden verilen startla başladı.

Maratona büyük kadınlar, büyük erkekler, master kadınlar ve master erkekler olmak üzere 4 kategoride, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Almanya ve Kanada'dan sporcular katılıyor.

GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, maratonun startının verilmesinden önce yaptığı açıklamada, 21 Nisan'da yapmayı planladıkları maratonu, o tarihteki bazı olumsuzlukları göz önüne alarak 21 Ekim'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Gelecek yıl maratonun 21 Nisan'da yapılacağını ifade eden Üras, ilk olmasına rağmen maratona 200 civarında sporcunun kayıt yaptırdığını, ancak bazı olumsuzluklardan dolayı özellikle yabancı atletlerden bazılarının katılamadığını belirtti.

Üras, bu yıl ilk defa düzenledikleri 1. Uluslararası Olympos Maratonu'na Türkiye ve yabancı ülkelerden 54 sporcunun katıldığını bildirerek, "Amacımız bölgemizi maraton sayesinde en iyi şekilde tanıtmak ve turizme katkı sağlamak. Bu konuda emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Yusuf Üras tarafından 1. Uluslararası Olympos Maratonu'nun startı verildi. Maratona katılan sporcular, 6 bin metresi patikada, bin metresi sahilde, 12 bin metresi asfalt ve geri kalan bölümleri de antik kentler, şehir merkezi ve stabilize yollardan oluşan toplam 42 bin 195 metre koşacaklar.

Maraton, Phaselis Antik Kenti'nde, dereceye giren sporculara çeşitli ödüllerin verilmesiyle sona erecek.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz