"1. Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri"

Kocaeli'de 53 üniversiteden temsilcilerin katılacağı "1. Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri" başladı.

Kocaeli'de 53 üniversiteden temsilcilerin katılacağı "1. Üniversite Tanıtım Fuarı ve Kariyer Günleri" başladı.

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen fuarın Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Türkiye'nin en büyük zenginliğinin gençler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişiminde ekonomi, kültür, sermaye gibi yatırım araçlarının bulunduğuna dikkati çeken Komsuoğlu, "Bugün Türkiye'nin en büyük sermayesi, 24,5 milyon gencidir. Düşünebiliyor musunuz- Bu gençlerin hepsi 6 sene sonra bir meslek sahibi olacak ve sizden iş istemeye gelecek. Bu fuarları başarılı bir şekilde yaparsak 6 yıl sonra bu gençlerin her birinin bir mesleği olacak ve bu şekilde ülkelerin yönetiminde söz sahibi olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin 2023'te cumhuriyetin 100. yılını kutlayacağını hatırlatan Komsuoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye, 2023'e büyük önem veriyor. Hepimizin konuşmalarında, yaptıklarında, yazdıklarında 2023'ün Türkiye'sini düşünüyoruz. 2023 için bilgi gerekiyor, yüksek teknoloji gerekiyor. Üniversiteleri kalkındırmadan, eğitimin kalitesini yükseltmeden 2023'ün hedeflerine ulaşmamız mümkün değildir. Bu, bizim için son derece önemli."

Üniversiteden mezun olmanın önemli olmadığını ifade eden Komsuoğlu, "Aldığınız 4 yıllık eğitim size ömür boyu yetmiyor. Dolayısıyla 'hayat boyu eğitim' kavramı ortaya çıktı, meslek sahibi olmak ortaya çıktı. Yaptığınız her mesleğin 2023 için önemi var" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ülkenin gelişimine en büyük katkıyı gençlerin sağladığını söyledi.

Gençlerin enerjilerini bilgiyle birleştirmeleri halinde gelecek kaygısından uzak bir yaşam süreceklerini belirten Karaosmanoğlu, "Aldığınız diploma önemli değil, asıl önemli olan bilginizdir, birikiminizdir" dedi.

Reklam
Reklam

Fuarın açılışını yapan Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Karaosmanoğlu ve Komsuoğlu üniversitelerin stantlarını gezdi.

2 ve 4 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuara Türkiye'deki 53 devlet ve vakıf üniversitesi ile yüksekokul temsilcileri katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: