1 Yılda 4 Ton Atık Pil Toplandı

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, kent genelindeki okullarda başlatılan kampanyada, yaklaşık 4 bin...

Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, kent genelindeki okullarda başlatılan kampanyada, yaklaşık 4 bin kilo atık pil toplandığını bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kullanım ömrünü tamlayan pillerin artık, geri dönüşümün mümkün olduğunu belirtildi.

Açıklamada, "Piller cep telefonundan saate, oyuncaktan televizyon kumandasına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Piller şarj edilenler ve edilmeyenler olarak iki gruba ayrılmakta olup; Nikel kadmiyum, nikel metal hidrit ve lityum içeren pillerin geri dönüşümü yapılabilmektedir. Örneğin dünyada rezervleri oldukça azalan kobalt, atık pillerden geri kazanım yoluyla elde edilmektedir.Piller ve bataryaların sökülmemesi ve ezilmemesi gerekmektedir. Atık pillerin çöpe, toprağa, denize, akarsu ve kanalizasyona atılması ya da yakılması durumunda içerdikleri ağır metaller, çevrenin kirlenmesine yol açmaktadır. Kadmiyumlu pil, olimpik havuzun üçte birini doldurmaya yeterli 600 bin litre suyu kirletebilmektedir. Bu da gelişmiş ülkelerde yaklaşık 11 kişinin yıllık su ihtiyacına karşılık gelmektedir.Kullanım ömrünü tamamlamış pillerin geri dönüşüm amacıyla toplanması gerekmektedir. Toplanan piller yetkili kişiler tarafından türlerine göre ayrıştırılmalı. Ayrıştırılan pillerin, çeşitli fiziki ve kimyasal işlemlerle geri kazanımları sağlanmalıdır. Atık pillerin çöpe atılmaması ve ulaşabileceğimiz atık pil toplama kutularına toplanması büyük önem arz etmektedir.Dünya Çevre Günü ttkinlikleri kapsamında il müdürlüğümüzce, ilimizdeki ilk ve orta okullarda atık pil toplama kampanyası düzenlenmektedir. Yapılan atık pil toplama kampanyaları kapsamında İlimizde 2011 yılında 2.350 kg, 2012 yılında 3 bin 250 kilo, bu yıl ise 4 ton atık pil toplandı. Kampanyaya katılan bütün okullarımıza çevre kirliliğinin önlenmesi ve öğrencilerimizin bilinçlenmesi konusunda gösterdikleri katkıdan dolayı teşekkür ederiz" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: