10 Adımda Amerikalı Erkeklerin 100 Yılda Geçirdiği Saç Ve Sakal Evrimi!

1910 yılından 2000 yılına kadar Amerikalı erkeklerin denedikleri saç ve sakal tıraşlarından sizin favoriniz hangisi olacak merak ediyoruz!

1910 yılında Amerikada ve dünyada sanayileşme ile birlikte toplumda sosyal değişimde başladı. Saçları iyi görünen erkekler zengin ve beyefendi olarak biliniyordu.

1920 yılında kadınların da oy vermeye başlamasıyla eğlence anlayışı da değişmiş. Gece bilinen mekanlara gitmek ve güzel kadınlarla tanışabilmek için erkekler daha da bakımlı olmaya başlamışlar.

Amerikan ekonomisinin çöktüğü bu yıllarda maddi manevi depresyana giren halk ile beraber zengin beylerde krizden etkilenmiş ve içlerindeki kırgınlığı saçlarına yansıtmışlar.

Amerika birleşik Devletleri 1942 yılında ikinci Dünya Savaşı’na girmesiyle denizcilerin saçları moda oldu. Özellikle zengin kesim bakımlı denizci modellerine yöneldi.

1945 yılında savaşın sona ermesi ve erkeklerin savaştan dönmesi ile Amerika büyük bebek patlaması na sahne oldu. Elbette ki buna bu saç modelleri de sebep oldu!

Bu yıllarda The Rolling Stones, Bob Dylan, The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd, Janis Joplin, Jimi Hendrix gibi isimler meydana çıkınca ruhlara olduğu kadar saçlara da özgürlük geldi.

1970'lere gelindiği ise özgürlük kapsamı her yere yayılmış ve erkekler de artık saçlarını rahat bırakmaya başlamışlardı.

80'li yıllarda saçlara şekil vermek için kullanılan saç köpüklerinin aşırı yaygınlaştığı görüldü. Film ve müzik yıldızlarının etkisiyle büyük ve eksantrik saç şekilleri yaygınlaştı

90'lı yıllarda özellikle gençlerde metalci saçları moda oldu

2000'ler ve kısa, bakımlı saçlar geri döndü.