10 Adımda Bizzatihi Kendisi Kaptan Amerika'yım Dese İnanacak Kadar Dev Hayran Olduğumuz Chris Evans

İlk filmini yönetmiş, o film vizyona girme hazırlıklarındayken, Robert Downey Jr'ın "insan Dorito" dediği bu harika adamı bir tanıyalım mı? Bizce tanıyalım!

Chris Evans 13 Haziran 1981 tarihinde, Amerika'nın Boston kentinde doğdu. Annesi Concord Gençler Tiyatro'sunda sanat yönetmeni, babası ise dişçiydi. Evans'ın iki kız kardeşi, bir de erkek kardeşi var.

Liseden mezun olduktan sonra New York'a taşınıp oyunculuk dersleri alan Evans, kariyerine 2000 senesinde TV dizisi Opposite Sex ile başladı. Ardından 20 yaşında Not Another Teen Movie filminde rol alan Amerikalı aktör, sonradan rotasını bağımsız filmlere kırdı.

Kaptan Amerika öncesi kariyerini "çok ünlü olmaya başladığım an kendimi geri çekerdim" diye tanımlayan Evans, Not Another Teen Movie sonrası The Perfect Score ve Cellular filmlerinde oynadıktan sonra, Chicago'ya dönüp iki bağımsız film çekti: Fierce People ve London. Fakat şöhret tekrar Evans'ın kapısını çalmıştı, o da hayır diyemedi.

Reklam
Reklam

2005 senesinde Fantastic Four filminde Human Torch'u canlandıran Evans, 2007'de bu rol için tekrar kamera karşısına geçti. Aynı sene Danny Boyle'un bilim kurgu filmi Sunshine'da Mace karakterini de başarıyla canlandırdı Amerikalı aktör. Kendisinin kariyeri iyice yükselişte gözüküyordu.

2008'de Street Kings'de, 2009'da da Push filmlerinde rol alan Evans, yine şöhretin fazla geldiği hissine kapılmıştı, bu yüzden de bir adım geri attı. 2010 senesinde Mark & Adam Kassen'in Tribeca'da özel ödül alan bağımsız filmi Puncture'da oynayan Evans, o sene Sylvain White'ın aynı adlı Vertigo serisinden uyarladığı The Losers filminde rol aldı.

Fakat şöhret Evans'ı tekrar çağırdı, o da davete iştirak etmeden edemedi. 2010 senesinde Scott Pilgrim vs. The World filminde ufak ama akılda kalıcı bir rol üstlenen Evans, bir sene sonra Marvel dünyasına geri döndü ve Captain America: The First Avenger filminde Steve Rogers'ı canlandırdı.

Reklam
Reklam

Captain America'nın çekimleri sırasında sonradan Peter Quill'i canlandıracak Chris Pratt ve Pratt'in eşi Anna Faris ile birlikte What's Your Number? filminde oynayan Evans, 2012'de Marvel'ın tüm süper kahramanlarını bir araya koyduğu The Avengers filminde rol aldı. The Avengers, sinema tarihinin gelmiş geçmiş en çok izlenen filmlerinden biri oldu, Evans performansıyla büyük övgü kazandı.

Marvel filmleri arasına bağımsız yapımları da sıkıştırmayı ihmal etmeyen Evans, 2013 senesinde hem ödüllü film The Iceman'de oynadı, hem de Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho'nun çok övgü toplayan bilim kurgu filmi Snowpiercer'da başrolü üstlendi. İki rol için de alkış toplamayı bildi Evans.

2014 senesinde pek çoklarına göre Marvel'ın en iyi filmi olarak kabul edilen Captain America: The Winter Soldier'da oynayan Evans, aynı zamanda boş durmadı ve ilk yönetmenlik deneyimi olan Before We Go'yu çekti. Yapımcılığını ve başrolünü de üstlendiği film, Toronto Film Festivali'nde gösterime girdi.

Reklam
Reklam

Evans bu sene Avengers: Age of Ultron'da karşımıza tekrar Kaptan Amerika olarak çıktı, yetmedi, Ant-Man'de de kısa bir süre gözüktü. Üstelik Captain America: Civil War'da gelecek sene ortalığı ateşe verecek. Evans Marvel ile olan sözleşmesi bittikten sonra, oyunculuğu bırakıp yönetmenliğe başlamay düşündüğünü de söyledi. İnşallah olmaz, ama olursa da eminiz, onu da süper yapacaktır kendisi!