10 Adımda Fantasik Dörtlünün En Fantastiği, Yeni Sue Storm'umuz Kate Mara

Film kötü çıkmış olabilir, ama bu Kate Mara'yı övmekten geri kalmamız gerektiği anlamına gelmiyor!

Kate Mara 27 Şubat 1983 tarihinde Bedford, New York'ta dünyaya geldi. Babası ünlü Amerikan futbolu takımı New York Giants için yetenek avcısıydı, annesi ise bir diğer Amerikan futbolu devi Pittsburgh Steelers'ın sahibi Rooney ailesinin kızıydı.

Mara dört kardeşten ikincisi olarak dünyaya geldi. Daniel Mara adında bir abisi, Patricia ve Conor Mara adlarında da iki küçük kardeşi var. Siz bunlardan Patricia Mara'yı gayet iyi tanıyorsunuz aslıdna. Kendisi annesinin kızlık soyadını kullanarak, oyunculuk yapıyor. Evet, The Girl with the Dragon Tattoo ile Oscar'a aday olan Rooney Mara Kate Mara'nın küçük kardeşi.

Reklam
Reklam

New York Giants'ın kurucusu Tim Mara ve Pittsburgh Stelers'ın kurucusu Art Rooney'nin ortak torunu olması haricinde Kate Mara'nın soyağacı Amerika'nın önemli insanlar listesi gibi. Amcası Tim Rooney Yonkers Raceway'i 1972 senesinden beri işletiyor. Büyük amcası Dan Rooney Amerika'nın eski İrlanda elçisiydi.

Mara oyunculuğa 9 yaşında, bir okul müzikalinde başladı. Kendi deyimiyle ilk okul yıllarında çok utangaç olan Mara'nın, küçükken sadece tek bir arkadaşı vardı. Amerikalı aktris ilk seçmesine Homicie: Life on the Street dizisi için katıldı; seçilemedi fakat oyuncu olmaya orada karar verdi.

Mara 1997 senesinde Law & Order dizisinde ilk TV rolünü, 1999 senesinde ise Random Hearts filmi vesilesiyle ilk film rolünü kaptı. Sinema kariyeri Joe the King ve Tadpole gibi filmlerle gelişse de, onu kitlelere tanıtan şey 2003'te edindiği iki rol oldu. Everwood ve Nip/Tuck dizilerindeki geçici rolleri Kate Mara'yı ilk defa sima olarak tanınan bir konuma getirdi.

Reklam
Reklam

Bu sırada Mara'nın kariyeri iniş çıkışlar içerisineydi. Urban Legends: Bloody Mary ve The Californians gibi pek bilinmeyen filmlerde rol aldı, fakat kısa bir süre sonra Brokeback Mountain'da Heath Ledger'ın kızını oynayarak eleştirmenlerin gözüne girdi. 2006 senesinde Mara New York Daily News tarafından "Büyük bir yıldız olma şansı olan 10 oyuncu" listesine konuldu.

Mara kariyerini ufak ufak inşa etmeye başlamıştı. Zoom filminde telekinetik bir genç kızı oynadı, We Are Marshall'da da 1970 yılında gerçekleşen Marshall Üniversitesi kazasını anlatan filmde Annie Cantrell adında bir amigo kızı canlandırdı. Full of It, Shooter gibi filmlerle yan rolleri oynamayı sürdüren Mara, artık iyiden iyiye tanınır olmuştu.

2009 ve 2010 seneleri Kate Mara'nın ödüllü filmlerle flörtleştiği seneler oldu. 2009'da Sundance'den ödülle dönen happythankyoumoreplease filminde genç garson Mississipi rolüyle göz dolduran Mara, bir sonraki sene Oscar'a aday gösterilen 127 Saat filminde kısa bir performans sergiledi.

Reklam
Reklam

Mara'nın tam olarak şöhreti elde ettiği sene 2013 oldu. Netflix'in ödüllü ve övgü toplayan dizisi House of Cards'da Zoe Barnes rolünü canlandıran Kate Mara, bu rolü için 2014 senesinde En İyi Konuk Oyuncu dalında Emmy adaylığına layık görülerek ilk büyük ödülüne yaklaşmış oldu.

Şu sıralar Fantastic Four'da Sue Storm olarak izleyebileceğiniz Kate Mara, bu sene karşımıza The Martian, Man Down ve Captive filmlerinde çıkacak. Gelecek sene ise Morgan filminde Mara'yı izleme şansına erişebileceğiz. Anlayacağınız kendisinin yıldızı hâlâ yükselmeye devam ediyor. Bizce hiç de bırakmasın zaten!