10. Altın Nar Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

Kemer'de düzenlenen 10. Altın Nar Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan Orhan Okulu oldu.

10’ncu Altın Nar müsabakalarına ilgi oldukça fazlaydı. Müsabakalar kıran kırana geçerken Kemerli Güreşçiler Şahin Bilici Küçük Boyda, İsmail Erkal Baş altında ve Gürkan Balcı ise Deste Küçük boyda birincilik kürsüsüne çıkarak Kemer Belediye Spora 3 birincilik getirdiler. Güreş Ağalığını Savaş Minta’nın kazandığı 10’ncu Altın Nar Güreşlerinin Ağalık Altın kemer’in sahibi oldu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül yaptığı açıklamada; “ Göreve geldiğimiz yıldan itibaren, Kemer’de tekrar yaşatmaya başladığımız ata sporumuz olan güreşe olan ilgiden mutluyuz. Her yıl organizasyonumuzu güçlendirerek ve yenileyerek güreş etkinliklerimize devam ediyoruz. Tüm sporculara başarılar dilerim dedi.

Reklam
Reklam

Yarı finalde Karşı karşıya gelen Orhan Okulu, Şaban Yılmazla, Mehmet Yeşilyeşil Salih Doruk’la karşı karşıya geldi. Orhan Okulu ve Mehmet Yeşilyeşil rakiplerini yenerek final’de karşı karşıya geldiler. Maçta sakatlanan Yeşilyeşil birinciliği Orhan Okulu’ya verdi. Birinci olan Okulu’nun Altın Kemer’ini Mustafa Gül taktı. Güreşlerde diğer kategorilerde birinci olan sporcuların madalyalarını Başkan Gül, İl Başkanı Osman Çetin, MHP Eski Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP İlçe Başkanı H.Hüseyin Karadüz ve Güreşe gönül veren işadamları verdi.

Güreşleri Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal,Eski MHP Milletvekili Hüseyin Yıldız, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, Kemer MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Karadüz, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Bilici, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Culfa izledi.

Güreş ağalığını ise geçtiğimiz yılın ağası, açık artırmada 130 bin lira ile Mustafa Savaş Minta kazanırken ağalık altın kemerinde ebedi sahibi oldu. Kemer’de tatil yapan turistler de güreşleri ilgiyle izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz