10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, insan haklarını korumanın onur olduğunu bildirdi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, insan haklarını korumanın onur olduğunu bildirdi.

Koçdemir, yaptığı yazılı açıklamada, insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla 10 Aralık'ın Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Vatandaşlarımız arasında din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş, renk, inanç, mezhep veya başka hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin hak ve özgürlüklerden eşit ve en yüksek seviyede faydalanmaları için son yıllarda önemli yasal düzenlemeler yapıldığını ifade eder Koçdemir, şunları belirtti:

Reklam
Reklam

"İnsan haklarını korumak onurdur. Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan, hak ve özgürlükleri için atılan her adım, milletimizin çağdaş dünya ülkeleriyle bütünleşmesinin yanı sıra devletimizin vatandaşlarına gösterdiği önem ve saygının bir ifadesidir. İnsanlar doğuştan devredilemez ve vazgeçilemez temel hak ve hürriyetlere sahip olduklarından, insana yaraşır bir yaşamın sürdürülmesi, toplumsal huzur ve esenliğin sağlanması insan haklarına saygılı olmakla ve hak ve hürriyetlerin kullanılmasında karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörüyü göstermekle mümkündür. Türk halkının tarihi ve manevi dokusunda esasen var olan insana saygı, başkasının hakkına, hukukuna hürmet duygusu, insan hakları alanındaki çalışmaların günlük hayata geçirilmesini kolaylaştırmaktadır. Bu günün tüm kurum, kuruluş ve bireyler tarafından, insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilmesine yönelik bir fırsat olarak görülmesi temennisiyle, vatandaşlarımızın '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlar sevgi ve saygılar sunarım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz