10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Serap Altınok, "Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Serap Altınok, "Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz" dedi.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı'nda toplanan Eğitim Bir-Sen üyelerin adına açıklama yapan Altınok, başörtüsünün politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ve ideolojik çalışmaların malzemesi olmadığını kaydetti.

Altınok, akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü ya da başı açık ayrımı yapılmaksızın, herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istediklerini anlatarak, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Biz insanların kategorize edilmemesini, başarı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit verilmesini istiyoruz. Biz içinde büyüdüğümüz toplumdan farklı bir hayat yaşamıyoruz, burada kimliğimizi kazandık. Bu ülkenin inançlarıyla büyütüldük ve bu ülkenin okullarında okuduk. Ancak bu zamana kadar iktidar sahiplerinin başörtülü kadınları kabulleniş biçimi hep özürlü olmuştur. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde din ve vicdan özgürlüğü kapsamında başörtüsü serbestliği açıkça ifade edildiği halde, pazarlık edilemez bu temel insan hakkı, bu güne kadar hukuksuzların egemenliğiyle gasp edilmiştir. Bu çağ dışı yasağı iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte kaldırmalıyız. Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz. Başörtüsü, inancın gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir."

Muhabir: Hicret Özkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: