"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü"

HAKKARİ (AA) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan İHD İl Şube Başkanı İsmail Akbulut, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 10 Aralık'ta kabul edildiğini anımsattı. Akbulut, şöyle konuştu: "İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinde, insan haklarının tanınmasının, dünyada özgürlüğün, adaletin ve barışın temeli olduğu, zulüm ve baskıya karşı son çare olarak insanın direnme hakkına başvurmak zorunda kalabileceği belirtilmiştir. 2013 yılında gerek Türkiye'de gerekse de Ortadoğu'da barış için mücadele edildiğine, zulüm ve baskıya karşı ise aktif direnme hakkının kullanıldığına tanıklık ediyoruz. Dünyada ve Türkiye'de tüm baskılara karşın sokaklara çıkan, örgütlenen, yaşam alanlarını korumaya çalışan insanlar direnmeye çalışırken, otoriter rejimler, polis şiddetiyle dünyada bu direnci kontrol etmeye ve bastırmaya çalışıyor." Türkiye'de barışçıl çözümde yeni bir sürece girildiğine dikkati çeken Akbulut, milletin barışa en yakın olduğu zaman dilimi içinde olduğunu ifade etti. Akbulut, "Hükümet her açıklamasında sürecin halen devam ettiğini belirtmekte. Ancak süreç samimi bir şekilde devam ediyorsa, olayla ilgili bir soruşturma başlatıp kusuru bulunan kişileri ve öldürülen vatandaşların faillerini yargı önüne çıkarmak zorundadır" dedi. Açıklamaya Hakkari Barosu Başkanı Av. Muhittin Güngör, sivil toplum örgütü temsicileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: