10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Ve Haftası

Hatay İl İnsan Hakları Kurulu tarafından "İnsan Hakları" konulu panel düzenlendi.

Hatay İl İnsan Hakları Kurulu tarafından "İnsan Hakları" konulu panel düzenlendi.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Dal, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kongre Salonu'nda düzenlenen panelin açılışında konuşma yaptı.

İnsan hakları konusunda Türkiye dahil hiç bir ülkenin mükemmel ve sicilinin tertemiz olmadığını belirten Dal, ancak Türkiye'de 1987'de Avrupa İnsan Hakları Komisyonu'na bireysel başvuru hakkı, 1990'da da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisi kabul edildikten sonra devrimsel bir insan hakları uyanışının olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İnsan hakları genel konularında bilgi veren Dal, "Türkiye keşke Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yargı yetkisini 1990'da değil de 1980'de kabul etseydi. Türkiye'de bu gün insan haklarıyla ilgili sorunlar var. Tutuklamalar, gözaltılar, insanlık dışı muameleler, adil yargılanma gibi, bu sorunların büyük bir kısmı gündemimizde olmayacaktı" dedi.

Panelde, Hatay Barosu Başkanlığı'ndan Avukat Müslüm Kızıl Bireysel Başvuru Hakkı, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'ndan Cemil Yıldız Basın (Habercilik) ve İnsan Hakları, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden Müdür Yardımcısı Vedat Taşkıran Çocuk Hakları, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Uzman Dr. Dilek Arzu Bakır Hasta Hakları konularında konuşma yaptılar.

Etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yelkaya, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Emin Sansar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: