10 Aralık İnsan Hakları Günü

Karabük Valisi İzzettin Küçük, insan haklarının başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde

Karabük Valisi İzzettin Küçük, insan haklarının başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde edilen bir hak olmadığını bildirdi.

Küçük, "10 Aralık İnsan Hakları Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, kişisel hak ve özgürlükler konusunda temel bir referans belgesi olan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 64 yıl önce, 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edildiğini hatırlattı.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul eden ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına da taraf olduğunu belirten Küçük, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"İnsan hakları, insan olmanın ve onurunun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye dayanmaz. İnsan hakları, başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değildir. Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek ve araştırmak üzere ilimiz ve ilçelerinde kurulu 'İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları' güçlendirilmiştir. Söz konusu kurullar, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.Tüm kurum, kuruluş, bireyler ve özellikle medya tarafından insanların insan hakları konusunda bilgilendirilmesi ve hak arama bilincinin geliştirilerek, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: