10 Bin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda Kuralları Öğrendi

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği...

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği ve bilgi evi ve kurs merkezi öğrencilerinin katıldığı eğitimlere katıldı. Zolan, Denizli Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri’nde eğitim gören çocuklar ile birlikte Trafik Eğitim Parkı’nda teorik ve pratik eğitimlerin verildiği yerde çocuklara verilen eğitimi inceledi.

Teorik eğitimlerde trafik kurallarının önemi aktarılırken pratik eğitimlerde akülü araçlar ile eğitim alanında çocuklara trafikte nasıl davranmaları gerektiği aktarıldı. Başkan Zolan ve beraberindeki çocuklar ise yaya geçidinden, üst geçitten nasıl geçilmesi gerektiğini, araç trafiğinin yoğun olduğu yollarda yayaların nasıl davranması gerektiğini eğitmenlerin verdiği direktifler doğrultusunda hareket ederek pratikte uyguladı. Eğitim alanında ayrıca çocuklar alkolün sürücüler üzerindeki etkisini göstermek üzere tasarlanan sarhoş gözlüğünü takarak, hazırlanan kaleye şut denemesi yaptı.

Reklam
Reklam

Trafik eğitimi almaya gelen çocuklarla sohbet eden Başkan Zolan, “Trafik güvenliğini sağlamak ve olumsuz olaylar yaşamamak adına eğitim vermek gerekiyor. Bunun da en etkili noktası çocuklarımız. Özellikle çocuklarımıza eğitim vermek gerekiyor. Bu çerçevede yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteren Trafik Eğitim Parkımız da bu sene 10 binin üzerinde çocuğumuza eğitim verdik. Burada çocuklarımız hem teorik derslerini hem de pratik uygulama derslerini alıyorlar. Yaya geçitlerini, üst geçitleri, ışıklar, lambalar her türlü trafikte olan olumlu olumsuz davranışları işaretleri burada öğrenir hale geldiler. İnşallah gelecekte o yaya geçitleri, yayaların geçtiği yer olacak, herkes yeşilde geçecek, trafikte herkes birbirine saygı gösterecek ve en önemlisi de herkes kurallara uyacak. İnşallah hiç canımız yanmadan üzülmeden hayatımızı devam ettireceğiz. Hem ulaşımımızı hem can güvenliğimizi sağlayacağız. Bu bizim eğitim parkımız da çocuklarda trafik bilincini geliştirmede çok büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye’de çok az benzeri olan bir parkımızın Denizli’de olması da bizleri mutlu ediyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Zolan, eğitim sonrası tüm çocuklara trafik eğitimine ilişkin kitap ve broşürler hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: