10. BM Orman Forumu Yarın İstanbul’da Başlıyor

Birleşmiş Milletler’in (BM) en önemli zirvelerinden biri olan Orman Forumu’nun onuncusu İstanbul’da başlıyor. 8-19 Nisan...

Birleşmiş Milletler’in (BM) en önemli zirvelerinden biri olan Orman Forumu’nun onuncusu İstanbul’da başlıyor. 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında, 197 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek forumun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. BM 10. Orman Forumu’nda kalkınma için ormanların sürdürülebilirliğinin sağlanması konuları ele alınacak.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ormanların insanların refahı için hayati önem taşıdığını ifade etti. Moon, şehirleşme ve artan nüfusun ormansızlaşmanın en önemli nedenleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Ekonomik ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Wu Hongbo ise İstanbul toplantısının dünya ormanlarının geleceğinin belirlenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Hongbo, “Forumda alınacak kararlar tarihi öneme sahip olacak.” dedi.

Dokuz yıldır BM genel merkezinin bulunduğu New York’ta düzenlenen Orman Forumu, bu yıl ilk kez başka bir yerde gerçekleşiyor. İstanbul Kongre Vadisi’ndeki zirveye katılacak ülkelerin ise 50’dan fazlası başbakan ve bakan seviyesinde temsil edilecek.

Forumda ilk kez düzenlenen BM Uluslararası Kısa Film Yarışması ve BM Orman Forumu Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklanacak. Yarışmada dereceye girenlere 2012-2013 “Orman Kahramanları Ödülleri” dağıtılacak.

Ormanlar konusunda politikaların belirlendiği yegane uluslararası yapı olan forum, ağaçsızlandırmanın önlenmesi, ormancılıkla geçinen ailelerin ekonomik seviyelerinin iyileştirilmesi, koruma altındaki ormanların sayısının artırılması ve gelişmekte olan ülkelere orman yönetimi konusunda yapılan yardımın artırılması gibi alanlarda çalışmalar yürütüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: