10. Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni

Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, 10. Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 'nin 4 Mayıs

Akdeniz Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, 10. Çukurova Yörük Türkmen ve Hıdrellez Şöleni 'nin 4 Mayıs Cuma günü başlayacağını bildirdi.

Demirdüzen, yönetim kurulu üyeleri ile AA Adana Bölge Müdürü İsa Sansar'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Adana Merkez Park'taki Yörük Türkmenler Otağı'nda önümüzdeki Cuma namazı sonrasında Türk büyükleri ve şehitler için mevlit okutacaklarını söyledi.

Cumartesi günü Atatürk Parkı'ndan otağa kadar yörük ve Türkmenlerle yürüyeceklerini vurgulayan Demirdüzen, 24 Oğuz Türk boyları adına Yörük Türkmen çadırının kurulacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

-Şölene TBMM Başkanı Cemil Çiçek katılacak-

Etkinlikler kapsamında pazar günü Mustafalar Köyü Sarıçam piknik alanında şölenin düzenleneceğini vurgulayan Demirdüzen, şöyle devam etti:

"Programda Yörük obalarının geçiş töreni yapılacak. TBMM Başkanımız Cemil Çiçek de programımıza katılacak. Etkinliğimizde çoban ateşi yakacağız. Adana Türkmen beylerinin yanı sıra şölen ağasını da seçeceğiz. Yörük Türkmen pehlivanlık güreşi ve bilek güreşi yarışmaları düzenleyeceğiz. Ardından da Murat Kekilli konser verecek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: