10. Dönem Girişimcilik Sertifikaları Sahiplerini Buldu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) düzenlenen 10. Dönem Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) düzenlenen 10. Dönem Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikaları, kursiyerlere verildi.

Törene; DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Şilan Elmas, Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Çelik ve KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdür Vekili Zülfikar Altunbağ katıldı. Törende konuşan Ahmet Sayar girişimcinin en önemli özelliğinin heyecan olduğunu ve kendilerinin de göreve yeni başladıkları için bu törende aynı heyecanı yaşadıklarını belirtti. Sayar, "Kendi işini kurmak ve KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen tüm girişimci arkadaşlarımızın çabalarını ve girişimlerini takdirle karşılıyorum. Girişimci arkadaşlarımızın bir fark yaratması ve kendi işinin patronu olması noktasındaki yenilikçi düşünmeleri, düşüncelerini geliştirmeleri, risk alma cesareti göstermeleri, adım atacakları iş dünyası için önemli faktörler olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

2010 yılından beri KOSGEB ortaklığında eğitimlerin devam ettiğini belirten Sayar, kursiyer sayısının ilk yıl 30, ikinci yıl 190, üçüncü yıl 394, son olarak 2013 yılının ilk yarısında 360 olduğunun altını çizdi.

Altunbağ ise, “DTSO ortaklığında 3 yıldır eğitimleri üst düzeyde işbirliğiyle gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Diyarbakır’da 2 bin 300 kişiye girişimcilik eğitimi verdik ve bu sayının yüzde 10’unu işlerini bizden aldıkları destekle kurdular. Bu bizim için mutluluk verici bir durumdur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: