10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kars Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kan, mesajında, ruh sağlığının korunmasının hem bireylerin yaşam kalitesini arttırdığını hem de sosyal bütünleşme ve toplumda üretkenliği sağladığını belirtti.

Avrupa kıtasında her dört kişiden birinin hayatlarının bir döneminde ruh sağlığı sorunu yaşadığını dile getiren Kan, şunları kaydetti:

"Ruhsal hastalıklar bireylerin yaşamında oluşturdukları olumsuz etkiler yanında, ağır sosyal-ekonomik yükler de getirirler. Ülkemizde yapılan bir çalışmada ise 7 günden fazla iş gücü kaybına yol açma bakımından ruhsal hastalıkların bedensel hastalıklara göre daha yüksek bir oran gösterdiği saptanmıştır. Ruhsal hastalıklar nedeniyle damgalanma, ayrımcılık, işsizlik ve genel sağlık hizmetinden yeterli hizmet alamamak ruh sağlığı alanında yaşanan önemli sorunlardandır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz