10 günde 4 bin 600 ton asfalt döken Atakum Belediyesi rekor kırdı

Samsun'un merkeze bağlı Atakum Belediyesi, bu yaz döneminde döktüğü sıcak asfaltın 20 bin tona ulaşması...

Samsun'un merkeze bağlı Atakum Belediyesi, bu yaz döneminde döktüğü sıcak asfaltın 20 bin tona ulaşması ile kendi rekorunu kırdı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Yalnızca bugün bin 200 ton, son on gün içerisinde toplam 4 bin 600 ton sıcak asfalt döktük. Planlanan çalışmaların önündeyiz. Kendi rekorumuzu kendimiz kırdık.” dedi.
Altyapı çalışmaları biten ve üzerinde inşaat bulunmayan cadde ve sokakların asfaltlanması çalışmalarını son hızla sürdürdüklerini anımsatan Burma, “Aslında bizim için asfalt mevsimi diye bilinen bir mevsim yok. Biz havaların elverişli olduğu her an, alt yapı ve inşaat çalışmaları bitmiş olan cadde ve sokakları sıcak asfalt ile kaplamaya hazırız ve bunu gerçekleştiriyoruz. Ocak ayından bu yana geçen süre içerisinde yaklaşık 20 bin ton sıcak asfalt döktük. Bu planladığımızın da ötesinde bir durumdur. Bu gidişle yıl sonuna kadar 30 bin tonu geçmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Bayram nedeni ile kısa bir ara verdikleri çalışmalarının tekrar başladığını, son 10 gün içerisinde ise toplam 4 bin 600 ton sıcak asfalt döktüklerini sözlerine ekleyen Başkan Burma, “Bir günde bin 200 ton asfalt dökerek, kendi rekorumuzu kırmış olduk. Sene başında yapmayı planladığımız çalışmaların önündeyiz. Bu Atakumluya hizmet etme çabamız ve gayretimiz ile çalışma aşkımızdan kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Asfaltın yanı sıra yaptıkları kaldırımların da halk tarafından çok beğenildiğini belirten Burma, asfalt yapılan her cadde ve sokaktaki kullanışsız kaldırımların sökülerek daha estetik ve modern görünümlü kaldırımları yaptıklarını dile getirdi.
Kaldırım yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğine işaret eden Burma, "Yaptığımız kaldırımlar o kadar çok beğeniliyor ve isteniyor ki halkımız oturduğu cadde veya sokağa bu kaldırımdan yapılması için yoğun talepte bulunuyor. Biz de elimizden geldiği kadar bu taleplere yetişmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz