10 Kasım'da okullar tatil mi?

"10 Kasım'da okullar tatil mi" sorusuna yanıt aranıyor. Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan bu tarih öncesinde öğrenciler, 10 Kasım tatil mi, öğrenmek istiyor.

10 Kasım'da okullar tatil mi, sorusuna yanıt aranıyor. Topraklarımızın düşmanlardan temizlenmesinde başrol oynayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Ebedi Şef Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayatını kaybederken, her yıl bu tarihte ülkemizde anma törenleri düzenleniyor. Tüm yurtta düzenlenen anmalar yarın gerçekleştirilecekken, öğrencilerin akıllarına takılan soru ise, 10 Kasım tatil mi, ve, yarın okullar tatil mi, oldu. Milyonlarca insanı yasa boğan 10 Kasım günü öncesinde merak edilen sorulara yanıtları sizler için derledik. İşte, 10 Kasım tatil mi, sorusunun yanıtı...

Reklam
Reklam

10 KASIM TATİL OLACAK MI?

10 Kasım tarihi Atatürk'ün ölüm yıl dönümüdür. Bu tarihte okullar tatil değildir. Bu yıl Perşembe gününe denk gelen 10 Kasım'da anma törenleri düzenlenecektir. Okullarda saat 09.05'te saygı duruşu yapılacak, ardından Ebedi Şef Atatürk bir dizi etkinlikle anılacaktır. Bu anma töreni sonrasında ise eğitime devam edilecektir.