10 kişi Kolombiya, Japonya'ya direnemedi: 1-2

Çok erken gelen kırmızı kart, Kolombiya'nın planlarını bozdu, Japonya galibiyete koştu.

2018 Dünya Kupası H Grubu mücadelesinde Kolombiya ile Japonya, Mordovia Arena'da karşı karşıya geldiler. Uzakdoğu ekibi müsabakayı 2-1'lik üstünlükle tamamlarken, Kolombiya'da Carlos Sanchez henüz 3. dakikada kırmızı kart gördü. Bu sonuçla birlikte bir Asya takımı, Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Güney Amerika takımını yenmiş oldu.

Güney Amerika ekibinde hafif bir sakatlığı bulunan James Rodriguez, maça yedek kulübesinde başladı ve ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Japonya'da ise tam hazır olmadığı için yedek bekleyen Leicester City'li Okazaki, son anlarda oyuna girdi. 2017-18 sezonunun ikinci yarısını Galatasaray'da geçiren Yuto Nagatomo 90 dakika sahada kaldı.

Reklam
Reklam

Henüz ilk dakikalardan itibaren büyük bir heyecana sahne olan maçta tempo çok yüksekti. Kırılma anı ise üçüncü dakikada gerçekleşti. Japonya atağında savunma arkasına sızan Osako'nun vuruşu kaleciden döndü. Ardından yapılan vuruşa Carlos Sanchez eliyle müdahele edince Japonlar penaltı kazandılar ve kaleye giden topu eliyle kesen Kolombiyalı oyuncu direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Penaltı atışında topun başına geçen Kagawa hata yapmadı ve Japonya'yı 1-0 öne geçirdi.

Kolombiya pes etmedi ve 39. dakikada Quintero'nun serbest vuruştan attığı golle skorda 1-1'lik eşitliği yakaladı. Topu barajın altından kaleye gönderen Kolombiyalı oyuncunun şutunu göremeyen Japon kaleci Kawashima, yumuşak gelen topun çizgiyi geçmesine engel olamadı.

Maçın ikinci yarısında bir kişi üstün oynamanın avantajını değerlendiren Japonya ataklarını sıklaştırdı ve rakibinin direncini kırdı.

73'te Osako, oyuna sonradan giren Honda'nın kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükseldi ve kafa vuruşu ağlarla buluşturarak Japonya'yı 2-1 öne geçirdi.

Reklam
Reklam

Kalan dakikalarda üstünlüğünü korumayı başaran Japonya, müsabakayı 2-1'lik skorla kazandı.

Tarih yazıldı

Bu sonuçla Japonya, Dünya Kupası'nda Güney Amerika ekiplerine karşı ilk galibiyetini aldı. (1G, 1B, 3M)

Bu, aynı zamanda, Dünya Kupası tarihinde bir Asya takımının bir Güney Amerika takımına karşı aldığı ilk galibiyet oldu.

İki takımın kalan maçları

Japonya, kupadaki ikinci maçında 24 Haziran Pazar günü saat 18:00'de Senegal'le karşılaşacak.

Kolombiya ise 24 Haziran Pazar günü saat 21:00'de Polonya'nın karşısına çıkacak.