10 kişinin öldüğü otobüs kazası ile ilgili oluşturulan bilirkişi inceleme yaptı

Giresun Görele’de 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın bilirkişi incelemesi yapıldı. Giresun Görele’de 8 Haziran 2011...

Giresun Görele’de 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın bilirkişi incelemesi yapıldı. Giresun Görele’de 8 Haziran 2011 de meydana gelen trafik kazasında İstanbul'dan Trabzon'un Of ilçesine giden Ali Yılmaz idaresindeki 61 S 0886 plakalı yolcu otobüsü, Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik uyarı işaretlerine çarparak alev almış, kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Görele Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülen soruşturma sırasında ODTÜ Petrol Araştırma Merkezi uzmanları bölgeye gelerek, otobüsten alınan numuneleri inceledi. Uzmanların yaptığı inceleme sonucu hazırlanan raporda, otobüste motorin yerine yasak olmasına rağmen 10 numara yağ ve solvent karışımının yakıt olarak kullanıldığı belirlendi.
Son olarak Görele Cumhuriyet Savcılığı’nca Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden oluşturulan bilirkişi heyeti olay yerinde ve yanan otobüsün enkazında 2 saat süren çalışmada gerekli incelemeleri yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ekibi, 2 makine mühendisi, 1 kimya mühendisi, 1 inşaat mühendisi ve 1 hukukçudan oluşan heyette 20 uzman yer aldı.
Bilirkişinin yaptığı incelemeye Mercedes firması yetkilileri, teknik heyeti ve avukatları da katıldı.
Yapılan incelemeler sırasında sık sık Görele Cumhuriyet Savcısı Fatih Demirci ile avukatlar arasında usul yönünden tartışma çıktı. Savcı Demirci, avukatlara incelemenin en düzgün şekilde yapılacağı ve inceleme için alınan örneklerin davaya taraf olan herkese ulaştırılacağını söyledi. İncelemede Adalet Bakanlığı Adalet Komisyonu Başkanlığı ilk derece mahkemelerinden bir heyet ve Adli Bilirkişisi Yunus Kızmaz da yer aldı.
İncelemeye katılan uzmanlar olayın bütün yönleriyle inceleneceğini ve en kısa sürede olayın aydınlatılacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz