10. Koçfest Üniversite Spor Oyunları

Gelecek yıl 10'uncusu düzenlenecek "Koçfest Üniversite Oyunları"nın 130 üniversite ve 5 bin öğrencinin katılımıyla Adana'da yapılacağı bildirildi.

Gelecek yıl 10'uncusu düzenlenecek "Koçfest Üniversite Oyunları"nın 130 üniversite ve 5 bin öğrencinin katılımıyla Adana'da yapılacağı bildirildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Kemal Taner, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret ederek oyunlar için destek istedi.

Son olarak Eskişehir'de yapılan Üniversite Spor Oyunları'nın 2013 yılının Mayıs ayında, Çukurova Üniversitesi'nde düzenleneceğini ifade eden Tamer, "Bu organizasyona yaklaşık 130 üniversite ve 5 bin öğrenci katılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Üniversiteli sporcuların 8 branşta yarışacağını dile getiren Taner, şunları kaydetti:

"10 gün kadar sürecek oyunlarda üniversite gençliği hem Adana'yı hem de Çukurova Üniversitesi'ni tanıma fırsatı bulacak. Öğrencilerin üniversiteden mezun olmadan ülkenin değişik yerlerini tanımasını istiyoruz. Üniversite Sporları Federasyonu olarak daha önce İzmir'deki Üniversite Yaz Olimpiyatları ve Erzurum'daki Üniversite Kış Olimpiyatları gibi büyük uluslararası organizasyonlara da imza attık. Spor bir araçtır, asıl amaç üniversite gençliğinin gelişimine katkı sağlamaktır."

Başkan Vekili Aldırmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gençlere verilen her emek ve hizmet bizim için önemlidir. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle bir organizasyonu Adana'da yapacak olmanızdan dolayı mutlu olduk" diye konuştu.

Aldırmaz, belediye olarak oyunlara her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Muhabir: İbrahim Erikan / Zuhal Uzundere Kocalar

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz