10 lira karşılığında yüzlerce kitap okuyorlar

Türkiye kitap okuma oranında dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor. Kitap okuma oranının yüzde...

Türkiye kitap okuma oranında dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer alıyor.
Kitap okuma oranının yüzde 10’u bulmadığı Türkiye’de, neslin ve ülkenin geleceği açısından kitap okumamak en büyük sorun olarak görülüyor. Özellikle bilişim dünyasındaki yeniliklere sanal alemdeki oyunlara yoğunlaşan çocuklar da gittikçe kitaptan uzaklaşıyor. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasında anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Okumanın önemini bizzat uygulayarak göstermek gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, çocuklara da kitap sevgisinin aşılanmasını öneriyor.
Gençlerin kitaptan daha da uzaklaşmasının önüne geçmeye çalışan eğitimciler ise çeşitli vesilelerle çocuklara kitap okumayı sevdirmeye çalışıyor. Trabzon Anafen Dersaneleri öğretmenleri de öğrencilerine düzenli kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir kampanya başlattı. Öğrencilerin maddi durumunu da göz önüne alan öğretmenler, öncelikle bir 'Kitap Kulübü' oluşturdu. '10 liraya 10 kitap' sloganıyla yola çıkan eğitimciler, öğrencilerini 10 lira karşılığında kitap kulübüne üye yaptı. Kısa sürede 500’den fazla üye kazanan kulüp, 700’ün üzerindeki eserle de zengin bir kütüphaneye sahip oldu. Bu sayede de her öğrenci 10 lira karşılığında yüzlerce kitabı okuma imkanına kavuştu. Kampanyaya yoğun bir ilgi gösteren öğrenciler, rehber öğretmenleri nezaretinde sürdürdükleri kampanyada düzenli olarak kitap okumaya başladı.
Anafen Dersanesi Müdürü Yusuf Çiçek, kampanyayı öğrencilere düzenli bir şekilde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattıklarını söyledi. Bir öğrencinin tek başına yüzlerce kitap alma imkanın da olmadığına dikkat çeken Çiçek, oluşturulan kulüp sayesinde de her öğrencinin yüzlerce kitabı okuma imkanına kavuştuğunu dile getirdi.
Türkiye’deki kitap okuma oranının çok düşük seviyelerde olduğuna dikkat çeken Çiçek, “Ülkemizde kitap ve gazete okurlarının sayısının az olması nedeniyle insanlarımızın bilgi ve kültür seviyesi istenen ve arzulanan düzeyde değildir. Bizlerde geleceğimiz olan öğrencilerimizin hem bilgilerini artırmak, hem de kültür seviyelerini yükseltmek ve bu bağlamda kitap okumayı alışkanlık haline getirmiş olmalarını sağlamak için böyle bir kampanya başlattık. Kitap Kulübü’ne üye olan her öğrencimiz kitapları kendi aralarında dönüşümlü olarak okuyor.” dedi.
Öğrencilerin kitaba ilgisinin kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Çiçek, çok okumanın sınavlarda da öğrencilerin başarılarını artıracağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz