10. MHP Eskişehir Olağan İl Kongresi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Suriye ile Türkiye arasında kan akması durumunda, bu olay ilerleyen süreçte Şii dünyası ile

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, "Suriye ile Türkiye arasında kan akması durumunda, bu olay ilerleyen süreçte Şii dünyası ile Türkiye arasında iflah olmaz bir husumete dönüşecektir" dedi.

Bal, Gar Düğün Salonu'nda düzenlenen 10. MHP Eskişehir Olağan İl Kongresi'nde, Türkiye'nin komşu ülkelerle "Sıfır sorun" politikasının, "Herkesle savaş halini ortaya koyacak bir başarısızlıkla ülkeyi çatışan bir taraf haline getirdiğini" iddia etti.

"Suriye ile Türkiye arasında kan akması durumunda, bu olay ilerleyen süreçte Şii dünyası ile Türkiye arasında iflah olmaz bir husumete dönüşecektir" diyen Bal, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yüzlerce yıl geçmesine rağmen unutulmayan 'Kerbela vakası' gibi bu, İslam dünyasında bir ayrışmaya neden olacaktır. İşte bu, profesyonel bir gücün planı ve tuzağıdır. Türkiye'yi idare eden Sayın Başbakan, bu tuzağın icra edilmesinde bilerek ya da bilmeyerek safını, yerini almıştır. Sonuç olarak Arap dünyasıyla aramıza çok ciddi bir ayrışma olacaktır. Sonrasında Türkiye giderek İslam dünyasından da kopacaktır. Batıyla sorunumuz zaten belli.

Bu kadar vahim süreçte Türkiye'nin başına bir terör musallat edildi. Terörü musallat edenler, dağdakiler kadar vahşi küresel güçlerdir. Türkiye, terörle, bölücülükle, ekonomik sorunlarla, fakirlikle, işsizlikle, yoksullukla, yolsuzlukla mücadele etmektedir. Ekonomimiz kötüye gidiyor, üretimimiz düşüyor. Sonuç olarak bu ekonomik çevre içerisinde Türkiye üretim yerine tüketim toplumu oluyor. İhracat yerine ithalata dayalı bir ekonomi politika uygulanıyor."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de MHP Eskişehir İl Kongresi'ne 4 adayın girdiğini ifade ederek, "O nedenle ben herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Zaten kongreden sonra da sonuç ne olursa olsun, sonuçta kazanan MHP olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: