10 Milyon Dolarlık Şehircilik Fuarı Kapılarını Açtı

Antalya’da düzenlenen ve 10 milyon dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen 4. Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri...

Antalya’da düzenlenen ve 10 milyon dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen 4. Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Üç gün açık kalacak fuarı, 13 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Anfaş’a ait 16 bin 500 metrekare alanda kurulan fuarda 160 firma ve belediye stant açtı. Fuarda firmalar, ürünlerini, belediyeler ise hizmetlerini ve projelerini tanıtıyor. Fuara bin 500 belediye başkanı, yardımcısı ya da üst düzey yöneticinin yanı sıra Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Moldova, Irak, KKTC’den misafirler de katılıyor. Fuarda; belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park-bahçe düzenlemesi ekipmanları ve donanımı, bahçe-süs bitkileri, peyzaj donatıları ve ekipmanları, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, ekipmanları, temizlik ve bakım ekipmanları ve malzemeleri, ses, ışık ve görüntü sistemleri, spor tesisi ekipman ve donanımları, spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği sistemleri, elektrik, elektronik-bilgisayar-otomasyon-yazılım, e-belediyecilik sistemleri sergileniyor.

Reklam
Reklam

Fuarın açılış töreninde konuşan Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, fuarın; belediyeler, il özel idare, karayolları, DSİ, kooperatif, organize sanayi siteleri, üniversitelerin altyapı ve üst yapı ihtiyaçlarına cevap verebileceğini söyledi. Bu yıl fuarın ana temasının ‘ulaşım’ olduğunu ifade eden Çalık, “Belediyeler, fuarda ulaştırma ile ilgili projelerini paylaşma imkanı bulacak. Ayrıca, ulaşım alanında katılan firmalar yeni ürünlerini sergileme fırsatı yakalayacaklar.” dedi. Fuarın, belediyelerin şehirlerini güzelleştirmesi için önemli yenilikler sunduğuna işaret eden Çalık, “Öte yandan, Türk ekonomisine, sanayinin gelişmesine de katkı sağlayacaktır. Fuar boyunca yaklaşık 10 milyon dolar civarında bir ticaret hacmi olmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Çalık, fuar kapsamında, Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen 'Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun büyük ilgi göreceğini ifade ederek, “İller Bankası değişim süreci, İller Bankası belediye ilişkileri, yerel yönetimlerle proje ortaklıkları, büyükşehir belediyelerinin kurulması ve sınırları hakkında 6360 Sayılı Yasa'ya uyum kapsamında, belediyelerin rol ve sorumlulukları ve belediyelere mal ve hizmet alımları, ihale usulleri, ihale komisyonlarının oluşumu ve çalışması, genel anlamda ihale sözleşmesi, teknik ve idari şartnamelerin hazırlanması, farklılıkları, mal ve hizmet alımlarında muayene ve kabul işlemlerinin aktarılacağı Kamu İhale Mevzuatı konuları değerlendirilecek." diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ise şehircilik ve teknolojik içeriği ile fuarın yerel yönetimler adına önemli bir etkinlik olduğuna işaret ederken, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, fuarın belediyelere katkı sağlayacağını dile getirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Anfaş ile Antalya’da fuarcılığın ‘zirve’ yaptığına değinerek, “Artık bu alan yetmiyor. Buranın kuzeyinde yeni bir fuar alanı yapmak gibi bir yükümlüğümüz var. Belediye başkanları için fuarlar çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Vali Vekili Fuat Ergün ise geçen yıl 11 milyon turist ağırlayan Antalya’nın dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü şehri olduğunu hatırlatarak, vatandaşlarına ve misafirlerine iyi hizmet sağlayabilmesi için belediyelere büyük görevler düştüğünün altını çizdi. Konuşmaların ardından, Türkiye’deki Belediyeler Birliği temsilcilerine plaketleri verildi, daha sonra fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri stantları gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz