10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Basın, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi...

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Basın, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi durumundadır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı. Basın mensuplarının vatandaşların haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görev üstlendiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Vatandaşlar ile kurumlar arasında bir köprü vazifesi gören, insanlara haber ve bilgi akışı sağlayan basın, çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Basın, kamu yöneticileri ile vatandaşların adeta gözü, kulağı ve sesi durumundadır.

Reklam
Reklam

Mesai mefhumu gözetmeksizin halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görevi üstlenen basın mensupları, sadece bulundukları şehir ve ülkeye değil, internet aracılığı ile de tüm dünyaya bilgi ve haber ulaştırmaktadırlar.

Zor şartlar altında görev yaparak, insanların haber alma hakkını sağlayan bütün basın mensubu arkadaşlarıma Malatya'mıza yaptıkları katkı ve hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyor, Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Bu arada, Malatya Belediyesi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 'Basının Sorunları' konulu bir panel düzenleyecek. 10 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleştirilecek panele, konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: