10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Belediye Başkanı Necmettin Dede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, kutlama mesajı yayımladı.

Dede, kutlama mesajında, bireylerin en doğal haklarından birinin de doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü olduğunu belirtti.

Bu hakkın haber kaynaklarıyla, bunları yazılı ve görsel olarak topluma ulaştıran basın mensuplarının varlığıyla gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dede, şunları kaydetti:

"Halkın sağlıklı haber alabilmesi, olayları farklı açılardan yorumlayanları izlemesi için, basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunması şart. Gazeteciler halk adına kutsal görev üstlenir ve bunu yerine getirirken de zaman zaman zorluklarla karşılaşır. Basın mesleği heyecanlı ve hareketli bir meslek olduğu gibi, bir o kadar da sorumluluk ve tarafsızlık gerektirir. Basın mensubu işini yaparken, gecesini gündüzüne katarak işini gerçekleştirir. Kamuoyunu bilgilendirmek için canını dahi ortaya koymaktan hiç çekinmez."

Reklam
Reklam

Kutsal bir görevi yerine getiren basın mensuplarının, toplumun sesi olduğunu belirten Dede, şeffaf ve demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basın olduğunu kaydetti.

Basın görevini yaparken, hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerektiğini ifade eden Dede, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olması gerektiğini bildirdi.

Muş'taki basın mensuplarının, bugüne kadar basın ilkelerini her zaman ön planda tutarak kamuoyunu bilgilendirdiğini kaydeden Dede, "Bundan sonra da aynı anlayıştan asla ödün vermeyecektir. Bu anlayışla hareket eden basın mensuplarımız, basın meslek ilkelerinin dışına çıkarak ve sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edenleri de umarım kısa sürede fark ederek kendi içlerinden bunları çıkaracaklardır. Basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: