10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, basın mensuplarının üstlendikleri görevle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olduğunu bildirdi.

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, basın mensuplarının üstlendikleri görevle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olduğunu bildirdi.

Or, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilik mesleğinde çalışanların özlük haklarını düzenleyerek güvence altına alan ve 10 Ocak 1961'de yürürlüğe giren yasal düzenlemenin, Türk basınında bir dönüm noktası olarak kabul edildiğini belirtti.

Gazetecilerin, Türkiye'nin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, etik değerlere saygılı ve tarafsız bir şekilde çalıştığını vurgulayan Or, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Basın mensupları, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini yerine getirmektedir. Basın mensupları, üstlendikleri görevle milletin duygularına tercüman düşüncelerine ses olmaktadır. Öncelikle görevleri başında hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle anıyor, gazetecilik mesleğini icra eden ve basın camiasında çalışan tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: