10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Mersin Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Çiğdem Münevver Ökten, "Çoğulcu ve katılımcı...

AK Parti Mersin Milletvekili ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Çiğdem Münevver Ökten, "Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel öğelerinden olan basın, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi yönünden vazgeçilmez bir işleve sahiptir" dedi.

Ökten, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, her türlü zorluk ve olumsuzluğa rağmen büyük bir çaba sarf ederek çalışmalarını yürüten basın mensuplarının, ne büyük zorluklarla çalıştıklarının herkes tarafından bilindiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Basının, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemesi gerektiğini kaydeden Ökten, "Bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdır" diye konuştu.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de gazetecilerin, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde, milli birlik, beraberlik, barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde fevkalade önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. Sever, "Gazetecilerin görevlerini layıkıyla yaptıkları toplumlarda, kamuoyu hakkıyla bilgilenir; dolayısıyla demokrasi de gerçekten tam manasıyla işleme imkanına sahip olur. İnsan haklarının korunması, anayasal düzenin tesisi ve vatandaşlarımızın gelişmelerden haberdar olarak yönetime aktif katılımda bulunması noktasında değerli gazetecilerimizin hayati önemi bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan gazeteciliğin, ilkeli, dürüst ve tarafsız yayıncılığı prensip edinerek kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif olarak sağlayan, toplumun talep ve görüşlerini yansıtan, demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine katkı sunan önemli bir meslek olduğunu söyledi. Öksüz, "Ulu Önder Atatürk'ün de 'bil milletin mutluluk hedefi olarak müşterek istikamette yürümesini teminde basın, başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir' sözü ile gazetecilik mesleğinin, toplumların gelişmesinde çok önemli olduğu, küreselleşen dünyamızda sınırların ortadan kaldırılmasında dünden bugüne önemli misyonu yürüttükleri bilinmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: