10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle gazetecilerle biraraya geldi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle gazetecilerle biraraya geldi.

Başer, Şahin Tepesi Belediye Sosyal Tesisleri'nde yaptığı toplantıda, belediye olarak gazetecilerin yaptığı haberler kadar kentle ilgili görüşlerini de önemsediklerini söyledi.

Yozgat'ta yapılan ve yapılması planlanan konularla ilgili de konuşan Başer, "Belediyeyi 120 milyon lira borç ile devraldık. Borcu yarıya indirdik. 10 milyon lira olan bütçeyi de 66 milyon liraya çıkardık" dedi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'nün 2012 yılında pompa yenileme çalışmaları ile Arapseyfi terfi hattında yüzde 28, Çalatlı terfi hattında yüzde 22'lik bir tasarruf sağladığına değinen Başer, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şehrimiz genelinde 3 bin 500 metre içme suyu isale hattı, 4 bin 500 metre kanalizasyon hattı döşenmiştir. Atık su biyolojik arıtma tesisi revizyonu için hazırlanan proje ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 200 bin TL hibe çıkartılmış olup, tadilat çalışmaları devam etmektedir. Diğer müdürlüklerimizde çok sayıda projeye imza atarak halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışmıştır, bundan sonra da çalışacaktır."

-32 lira su faturası geldi-

Yozgat'ın bir çok ilden daha ucuza su tükettiğini anlatan Başer, gazetecilerin sorusu üzerine de kendisine son ay 32 lira su faturası geldiğini kaydetti.

Başer, Kent Park'taki konutlarda, araç park sorununun çözümüne yönelik de çalışmalar yapılacağını vurguladı.

2013 yılı içerisinde Belediye Toptancı Hali, Unpazarı Projesi, Kapalı Otopark Projesi'nin ihalesi yapıldığını çalışmaların başlayacağını ifade eden Başkan Başer, "Eski Sanayi Sitesinde kentsel dönüşüm uygulanacak. Yine belediye ve valilik için Karayolları Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu alanda çalışmalar yapılacak. Çevre yolu konusunda çalışmalar, bunun yanında yine çok sayıda hizmeti gerçekleştireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Toplantıya belediye başkan yardımcıları, Mehmet Daşdemir, Zeki Haçkalı, Tevfik Bozkurt, Serdar Açıkgöz de katıldı.

Muhabir: Ömer Sarı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: