10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Basın, etik kurallarını göz önünde bulundurarak, kamunun...

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Basın, etik kurallarını göz önünde bulundurarak, kamunun doğru ve tarafsız haber alma hakkına özen gösterip, kişi özel yaşamına müdahale etmeden, ahlak kuralları çerçevesinde görevini ifa etme yükümlülüğündedir” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada gazetecilerin gününü kutlayan Bülent Tüfenkçi, 10 Ocak 1961’de yürürlüğe giren ve gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarının korunmasında 212 sayılı yasanın önemini belirterek, "Özgür ve bağımsız gazetecilik anlayışı ileri demokrasinin en önemli unsurlarındandır. Basının özgür olmadığı ülkelerde demokrasiden ve insan haklarından bahsetmek mümkün değildir. Ülkemizde çağdaş anlamda demokrasinin ve ifade özgürlüğünün teminatı olan medyaya gereken önemin ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. İletişimin gücü ve etkisinin arttığı günümüz dünyasında medya dördüncü kuvvet olarak nitelendirilmektedir. Bütün gazeteciler ve basın mensupları da ellerinde bulundurdukları bu gücü gazeteciliğin etik kurallarını göz önünde bulundurarak, kamunun doğru ve tarafsız haber alma hakkına özen gösterip, kişi özel yaşamına müdahale etmeden, ahlak kuralları çerçevesinde görevini ifa etme yükümlülüğündedir. Son günlerde ilimizde basın mensuplarına yönelik çirkin saldırıyı kınıyorum. Basının daha özgür ve sağlıklı çalışması için biz AK Parti il teşkilatı olarak her türlü desteği sağlayacağımızı belirtmek isterim. Ben bu anlamlı günde kişi hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında çok önemli görev üstlenen gazetecilerin bayramını kutluyor, yerelde ve ulusalda çalışan bütün gazetecilere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: