10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Konya Valisi Muammer Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Konya Valisi Muammer Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Erol, mesajında, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında dönüm noktası olan 212 sayılı Basın İş Kanununun 10 Ocak 1961'de kabul edilmesiyle, her yıl 10 Ocak'ın "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandığını anımsattı. Bu günün dünyanın heryerinde zor şartlar altında, canları pahasına görevlerini yerine getirmeye çalışan, gücünü kamuoyundan alarak, kamu yararını, düşünce ve irade özgürlüğünü her şeyin üstünde tutan gazetecilerin günü olduğunu ifade eden Erol, şunları kaydetti: "Gazeteciler, günün her saatinde halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan, yönetim ve vatandaşlar arasında oluşturdukları köprü vasıtasıyla sosyal, kültürel ve ekonomik gelişime katkıda bulunan bireylerdir. Sorunları tarafsız şekilde kamuoyuna aktaran, ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde basın ilkelerinden taviz vermeden hareket eden, düşünceleri ve yorumlarıyla toplumu bilgilendiren tüm çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü en içten duygularla kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim." - İdareciler Günü Erol, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ise idareciler gününün, meslek camiasında bir nevi dayanışma, hatırlama ve sorunların dile getirilmesi açısından ülke idarecileri adına özel ve anlamlı bir gün olduğunu bildirdi. Mülki idare amirliğinin, spordan sağlığa, eğitimden kültüre, turizmden asayişe, sanayiden sosyal hizmetlere kadar pek çok alanda mesai kavramı olmaksızın gelişen olaylara göre yoğun çalışmayı gerektiren üst düzey bir görev olduğunu belirten Erol, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Mülki idare amirleri 'Halka hizmet Hakk'a hizmettir' ilkesiyle görev ifa eden, vatandaşların her türlü sorunlarını, taleplerini, ihtiyaçlarını tespit ve analiz eden, ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalar yapan toplum önderleridir. Devleti ve hükümeti temsil ederken sadece devletin varlığını, gücünü ve otoritesini değil şefkatini de temsil etmektedirler. Bu vesileyle, milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üstün vazife bilinciyle fedakarca çalışan veya emekli olmuş bu onurlu camianın mensubu olan tüm meslektaşlarımın 10 Ocak İdareciler Günü'nü kutluyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: