10 Öneri ile Evini Restorana Dönüştür!

Okuduktan sonra bunları bana neden daha önce kimse söylemedi diyeceksin!

  1. Önceliklerini belirle!

Yemek yapmak ciddi bir iştir diyebiliriz. Öncesinde ne yapacağını adım adım belirlemek, soğanı kavurmadan önce kıymayı kavurmak gibi korkunç hatalardan seni kurtarabilir.


  1. Malzemelerini hazırla!

Tüm malzemeleri yemek pişirmeye başlamadan önce ihtiyacın kadar hazırlamak ve gerektiği an elinin altında olmalarını sağlamak. Yemek programlarında sadece güzel göründüğü için değil gerçekten işe yaradığı için yemekler bu şekilde hazırlanır.

Reklam
Reklam

  1. Tadına bak!

Bazı malzemeler beklemediğin şekilde tüm yemeği daha tuzlu hale getirebilir ya da tüm şekerler aynı tatlılık seviyesine sahip olmayabilir. Önlemini mutlaka önceden al.


  1. Tarife uy!

Tarifte fırını önceden ısıt yazıyorsa mutlaka ısıt. Bu binbir emekle hazırladığın yemeklerin eşit şekilde ve eşit oranda pişebilmesi için çok önemli. Hamur işi hazırlayacaksan bu tariflerin sanatsaldan daha çok bilimsel olduğunu unutma. Kağıt gibi, kabarmayan bir kek yapmak istemiyorsan mutlaka ölçülere uy.


  1. Az ve öz!

Kızartma yapmak istediğinde tavayı tepeleme doldurma. İstediğin çıtırlık, altınsı renkler için kızarttığın besinler birbirine yapışmamalı.


  1. Tavayı iyice kızdır!

Aynı şekilde kızartma yaparken tavayı ve yağı mutlaka kızdır! Bunu nasıl anlayacağım dediğini duyar gibi oldum! Minik bir parçayı tavaya atarak anlamak çok kolay. Yoksa yemeklerin tavaya yapışabilir.


  1. Oda sıcaklığı!

Balık ya da et pişirirken tüm parçaların eşit miktarda pişmesi için hangisi olursa olsun mutlaka çözülmesini ve oda sıcaklığında olmasını bekle.

Reklam
Reklam

  1. Buzlu su mucizesi!

Sebzelerini haşlamadan buzlu bir suda bir kaç saniye beklet. Sonrasında haşlanan sebzelerin çok daha parlak çıtır çıtır ve fazla pişmiş olmayacak!


  1. Baharatlar!

Baharatları ve lezzetlerini tanımak için sabah kahvaltılarında yumurtanda farklı çeşitleri dene! Bu şekilde hangilerinin hoşuna gittiğini büyük riskler almadan bulabilirsin.


BONUS

Mutlaka tutkuyla yemek yap! Sevdiğin bir çalma listesini aç ve rengarenk malzemelerle bu sanatın tadını çıkar. Çünkü evde yemek başkadır!